Aanrakings-arm?

Ik groeide op in een aanrakingsarm gezin, emoties werden niet gezien en niet besproken.

Het intellect was koning, argumenten die goed rationeel onderbouwd waren overleefden het oordeel van onze idealistische wereldverbeterende ouders. Niet dat er geen emoties waren, nee, ze gierden door het huis, van lachen en bulderen tot wanhopig , ziedend boze ouders omdat er maar geen controle was.

Met de beste bedoelingen maar niet ideaal voor mij: poëtisch, lekker lichamelijk, gevoelig, kunstzinnig, dromerig, meisje met een rijke verbeelding.

Ik heb van deze kloof mijn aandachtspunt gemaakt. Ik ervaar dat heel veel mensen arm zijn, arm in aanrakingen, arm in intiem contact zoals een liefdevolle blik, arm in mogelijkheden om expressief te zijn over gevoelens, arm in sensitief contact met hun omgeving, arm in diepzinnig ervaren van het leven in zijn volledigheid.

Hier wil ik iets aan doen.

Hoe je intieme ruimte vergroten en je comfortabel en expressief hierin te bewegen?

Hiervoor heb je je zintuiglijkheid te ontwikkelen en je tools om je uit te drukken in gebruik te nemen. Je wapens zoals verwachtingen, voorspellingen, argumenten ,..... neer te leggen. Je veilig te voelen met jezelf en te kiezen voor vertrouwen.

Raakbaar, mijn project, geeft je instructies om hiermee thuis en met je geliefden aan de slag te gaan.

Verder onderzoek ik de helende kracht van handelingen, gebaren, verhoudingen, situaties en maak er kunstzinnige rituelen van die in grote groep plaatsvinden met de deelnemers van Raakbaar.

Hoe kom ik tot deze rituele handelingen? Ik onderzoek wat er nu leeft en hoe ik dit zichtbaar kan maken in vorm, handeling, klank,....Dit doe ik samen met jou in een 1op1 contact en in grotere groepen. 

Wat heb ik nodig? Deelnemers die graag bewuster worden van hun zintuigen en hun lichamelijkheid. Deelnemers die graag ontdekken hoe expressief te zijn over wat ze ervaren en graag hun inspiratie omzetten in iets dat tastbaar, zichtbaar, hoorbaar is.

Ontwapend, zonder enig rationeel argument staan we open om te zien wat er nu is en laten het vloeien en transformeren en zo helen we een stukje wereld.

Samen met jou maken we de wereld Raakbaar.

19 keer bekeken0 reacties