Waarom Raakbaar?

Ik stelde me raakbaar op en vond mezelf.

Ik ben beeldend kunstenaar en kunstdocent met een aparte aanpak ;-)

Mijn workshops staan er om bekend grote aandacht te hebben voor de kracht van de groep en de magie van het samenzijn te gebruiken. Waarom was ik zelf dan zo vaak alleen aan het knokken?

 

Intimiteit -het thema waar bijna elk van mijn workshops onderliggend om draaide- bleek een heel nuttig thema voor velen. Waarom mezelf niet gunnen wat ik anderen zo gun: de intieme ruimte nog voor de seksualiteit vergroten om zo een rijkere en meer vervullende beleving in je leven te ervaren. Waarom zelf geen tijd maken om in rust diep te voelen, zintuigen te scherpen en voelen, veel voelen?

 

Hiervoor moest ik mezelf eerst vrij maken. "Ik heb hier geen tijd voor" , "ik moet me met echt belangrijke dingen bezighouden" , "ik heb drie kinderen", "ik moet werken", "ik kan toch niet zoveel aandacht aan mezelf besteden",....tot ik inzag dat zonder die waardevolle aandacht aan mezelf te schenken ik ook niet voluit kon leven. Niet de warme mama zijn die ik wou zijn, de gelukkige betrokken kunstdocente, de inlevende pedagoge,... .

 

Ik had het al wel meegemaakt: liefde voelen voor alles en iedereen, verliefd op de wereld zelf, op het leven zelf, op mezelf. Met horten en stoten, tussen de zorgen door. Meestal drong het tot me door omdat ik aan het zingen was, puur geluk! En meestal gerelateerd aan het kindergeluk of de voldoening van het werken met mensen. Maar te weinig in de sfeer van de relatie tussen gelijken, één op één, kwetsbaar, open en raakbaar.

 

Daarom besloot ik met mezelf aan de slag te gaan en uit mijn veilige cocon van het kunstenaarschap, drukke mama en drukke kunstdocente te stappen en mezelf te ontwikkelen als mens. Me open te stellen en tijd te maken voor mijn persoonlijke ontwikkeling. Ik dook in mijn proces en een wereld ging open. En daar plots , onverwacht...zoooveel liefde.

 

Wat neem ik mee en wat laat ik achter?

 

 

Wat ik achter me laat, liet ik achter tijdens een 4-daagse Nature Quest: mijn angst om risico’s te nemen ;-) dus hup met de geit daar ga ik dan: Raakbaar!!!!

 

Wat ik meeneem zijn de kwalitatieve ervaringen van mijn lange onderzoek naar de stroom van inspiratie, de kracht van de dialoog via creatie en het helende van het in vertrouwen te werken in groep.

 

Door mijn persoonlijke verhaal voel ik me nauw verbonden met singles. Maar evengoed door mijn hele lange relatie met de vader van mijn drie kinderen voel ik mee met diegenen in een lange relatie. Met de schoonheid daarvan en de hobbels die daar te nemen zijn.

 

Raakbaar deel ik met Wim, mijn grote liefde. Wim voelt, leeft, groeit met me mee, inspireert en raakt me.

 

Hoe zich dat concreet vertaalt in de events en de trajecten voor Raakbaar? Dat zal de samenwerking met de groep deelnemers en de begeleiding van de coaches uitwijzen. Ik kijk ontzettend uit naar deze boeiende reis.

 

Methodiek:

De methodiek is een combinatie van mijn en Wim's ervaring in persoonlijke ontwikkeling, de aanpak van de coaches, mijn methodiek als kunstdocent en kunstenaar... dat alles met Wim als eerste getuige, medecreator en als mannelijke pool.

Raakbaar is een initiatief van Alexandra Jacquet en Wim De Laet, allebei geschoold bij 365dagen succesvol (www.365dagensuccesvol.nl) en ervaringsdeskundigen wat betreft relatieperikelen en liefdespijn om te zetten in waar liefdesgeluk.

Van Harte,

 

Alexandra