de unieke Raakbaar-methode

We maken de dialoog die je voert met jezelf en je omgeving zichtbaar, tastbaar en daardoor ook vormbaar. We gebruiken een unieke methode: die van de samen-creatie.

De methode van samen creëren van Raakbaar heeft 7 doelen:

Flow

Zelf meemaken wat flow is: doen en voelen in het moment, in het nu, in je element.

 

Het comfort van een gemeenschappelijk ervaringsveld  

Informatie ontvangen over jezelf: hoe handel je, wat zijn je gedachten, hoe reageer je….? Door dit samen te doen installeren we een gemeenschappelijk ervaringsveld waardoor communicatie over deze gedeelde ervaring gemakkelijk wordt.

 

De magie van de speelplaats en de sacred space van de echte ontmoeting

Ervaren van sacred space: we checken in in het moment en vragen jouw volle aandacht en bijdrage. Dit is net wat een échte ontmoeting ook vraagt.

 

Jouw unieke blik

Jouw kracht en het belang van jouw bijdrage ervaren. Miniem, groots, subtiel of radicaal: elke bijdrage heeft zijn waarde en zijn impact. Je kan niet ergens zijn zonder er te zijn. Er niet proberen te zijn is ook een bijdrage. Je hiervan bewust worden geeft je het inzicht en de zin om van jouw bijdrage iets moois te maken, iets dat helemaal klopt met wie je bent.

 

Regisseur van je leven

We begeleiden je in het onderscheppen van belemmerende gedachten over jezelf en over de wereld.  Je ontdekt je eigen bijdrage en de invloed die je hebt op hoe je je leven ervaart en hoe het er nu voor staat. Je bent immers de regisseur van je eigen leven. Het is jouw kunstwerk. Bepaal zelf welke vorm en kleur jij er aan wil geven.

Verwachtingen worden onderzocht en omgezet in waardevolle, persoonlijke intenties.

 

Spiegeltje spiegeltje

De groep wordt ingezet als spiegel en als herkenning: "oh dat heb ik ook". De groep is groot en gevarieerd genoeg om belangrijke personen en onderwerpen in je leven te vertegenwoordigen. Gedragspatronen die voortkomen uit je ouder-kind relatie en vroegere hinderlijke ervaringen kunnen een plaats krijgen. De groep draagt je hierbij. 

 

We bieden een breed spectrum aan oefeningen, zowel individueel als in kleine als in grote groep. De vorm varieert van doen over voelen en reflecteren tot samen mediteren en creëren. Onze instrumenten zijn beweging, creatie met kleur en lijn op papier, constructies bouwen met karton en hout, schrijven, vertellen,... . We wisselen momenten van concentratie graag af met luchtigheid en ontspanning.

 

Feest!

Dit traject eindigt met een groot feest, aansluitend op de laatste ontmoetingsdag. Het leven is immers een feest. Alles wat je geoefend hebt tijdens het traject, kan je direct in een veilige plek omzetten in actie. Iedere deelnemer mag op het feest 1 gast meebrengen, waardoor er nog eens dubbel zoveel ontmoetingen zijn. En dit alles in liefde en in een sacred space. Voor singles misschien wel dé kans om jouw liefde te ontmoeten...